Over het bestuur...

 
Foto bestuur

Graag stellen wij ons voor

 

Op de foto staan vlnr. Fred Quant SMR Jodo, Jan Kallenbach († 2021, april 14) Tai Ki Ken & Tai Chi Chuan, Rob Quant Karate, Jeffrey Schwerzel SMR Jodo.

Over de dojo....

lees hier meer...

Jan Kallenbach († 2021, april 14)

 

Jan Kallenbach Jan Kallenbach (1943) heeft twee volwassen zonen met kleinkinderen en een prachtige dochter. De zonen hebben allebei op een Japanse sport gezeten. De een op judo bij Shin Shin en de ander op Karate bij Shin Bu Ken in Osdorp. Jan was docent op de HvA. de Academie voor Lichamelijke Opvoeding & Sport Management, in Osdorp.

Jan Kallenbach begon op lagere school met judo en werd op middelbare school leeftijd pas lid van de Judo Bond Nederland. Maakte ondertussen als student kennis met het amateur judo en werd lid van de NAJA (Nederlandse Amateur Judo Associatie) en trainde daardoor tegelijkertijd in de toenmalige Tung Yen dojo.

Via de NAJA-coach Jon Bluming kwam hij in aanraking met de Japanse cultuur en andere disciplines, zoals het Kyokushin karate-do. Dat raakte hem zodanig dat hij in 1967 voor een jaar naar Japan ging om te trainen bij Mas Oyama.

Eenmaal in Japan raakte hij naast de beoefening van Kodokan Judo en Kyokushin karate in contact met een aantal eminente leraren: t.w. sensei Donn Draeger (Judo en Budo), Shimizu shihan (Jodo), Kuroda sensei (iai-do) en Japanse Tai Ki Kenpo master Sawai Kenichi.
Vooral het contact met deze laatste grootmeester sprak hem zo aan en de invloed van deze leraar op zijn verdere budocarrière zou zo groot worden, dat Jan Kallenbach zich momenteel hoofdzakelijk met het Tai Ki Kenpo bezighoudt.

Ondertussen heeft zich op club gebied wel het een en ander ontwikkeld. In 1975 werd de Budo vereniging ShinBuKen opgericht. Tai Ki sensei Sato kwam een jaar bij ons lesgeven en in zijn kielzog zouden nog vele prominente Japanse budoka ons met een korter of langer bezoek vereren.

Draeger sensei zou langs komen met de Katori Shintô Ryu school en stuurde later zijn beste Jodo leerling mr. Christopher uit Malaysia.

Rob en Fred Quant kregen allengs samen met Hans Bakker een duidelijke lesgeef plaats in de ShinBuKen club en die maken ze - zoals iedereen kan zien - op een fantastische manier waar.
Rob is verantwoordelijk voor het Kyokushin karatedo, Fred voor het Shintô Musô Ryû Jodo en Hans helpt mij bij de Tai Ki trainingen. Onze judo afdeling is inmiddels naar de ALO overgeheveld.

Mannen ik heb er alle geloof in dat we met elkaar een solide en boeiende budo club kunnen creëren en wens onszelf veel succes met onze nieuwe vereniging!

Jan Kallenbach
TaiKiKen & Yi chuan Kyoshi Master Teacher
International Body-Mind Trainer
www.tai-ki-kenpo.nl
www.jongensinbalans.nl

 

Rob Quant

Rob Quant Hallo, mijn naam is Rob Quant en ik stel mij graag aan u voor.

Ik ben getrouwd en heb samen met mijn vrouw een prachtige dochter en een hele lieve hond. Ik ben sinds 1972 actief met karate-do bezig.

Sinds 10 augustus 2006 ben ik secretaris van de vereniging Shin-Shin. Als zodanig zal ik proberen iedereen van dienst te zijn met het verstrekken van informatie en het beantwoorden van uw vragen.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de afdeling karate-do, die sinds kort deel uitmaakt van de vereniging Shin-Shin. De stijlvorm die wij beoefenen stamt af van het Kyokushinkai karate van Masutatsu Oyama. De afdeling is via Budovereniging ShinBuKen aangesloten bij de Karatedo Bond Nederland (KBN). In de loop van de jaren is onze stijlvorm verrijkt met invloeden van andere budo-disciplines waaronder Tai-ki-ken, zoals dat door Shihan Jan Kallenbach wordt beoefend en onderwezen.

De karate-do afdeling bestaat al sinds 1975 binnen Budovereniging ShinBuKen en sinds 2006 als afdeling van vereniging Shin-Shin. Budovereniging ShinBuKen bestaat uit de afdelingen Jodo, Karate-do, Tai-ki-ken en Tai-chi-chuan. Al deze disciplines zijn daarmee nu ook beschikbaar binnen de vereniging Shin-Shin.

In 1972 ben ik begonnen met karate-do onder leiding van Shihan Kallenbach. Door zijn geestdrift en bezieling werd ik zodanig geïnspireerd en gemotiveerd, dat ik niet alleen mijzelf wilde bekwamen in alle facetten van het karate-do maar ook anderen wilde gaan helpen bij hun ontdekkingstocht. Zo gebeurde het dat na het behalen van de 1e dan de andere vaardigheden werden ontwikkeld die mij in staat stelden de opgedane kennis en ervaring over te dragen op anderen. Inmiddels heb ik de 4e dan karate-do bij de Karate-do Bond Nederland. Naast mijn functie als trainer/docent binnen ShinBuKen ben ik ook actief binnen de KBN als jurylid en heb in voorgaande jaren ook gefunctioneerd als commissielid, scheidsrechter en landelijk examinator. Ook heb ik als trainer diverse technische dagen helpen organiseren en invullen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als technisch productmanager bij een pensioenverzekeraar. Buiten beoefenaar van krijgskunsten ben ik fervent wintersporter en ben dan ook regelmatig in de winterperiode op een geheel andere wijze sportief actief.

Door de samenwerking van Shin-Shin met ShinBuKen ontstaat een nieuw tijdperk met diverse kansen en mogelijkheden die ertoe zullen leiden dat een ieder nog meer plezier en voldoening beleeft bij alles wat hij of zij doet.
Ik zie de toekomst dan ook met alle vertrouwen tegemoet. Veel plezier gewenst en tot ziens!

Rob Quant
Secretaris Shin-ShinBuKen

 

Fred Quant

Fred Quant Hierbij wil ik mij graag introduceren.
Mijn naam is Fred Quant en ik ben verantwoordelijk voor de afdeling ‘Shintô Musô Ryû Jodo’, kortweg Jodo genoemd, een circa 400 jaar oude traditionele Japanse stokvechtkunst.

Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter. Rob, die verantwoordelijk is voor het karate, en ik zijn broers.

In 1976, op 14 jarige leeftijd, begon ik bij ShinBuKen met karate en behaalde in 1982 de 2e Dan. In 1980 kwam een Japanse groep onder leiding van Donn F. Draeger en Otake sensei voor een demonstratie tour naar Europa en op uitnodiging van Shihan Jan Kallenbach ook naar Nederland. Na één van hun demonstraties in onze dojo, maakte ik tijdens een introductieles door Draeger sensei voor het eerst kennis met Shintô Musô Ryû Jodo. Na een intensieve en leerzame trainingsperiode werd ik door Jan Kallenbach in de gelegenheid gesteld Jodo te continueren en op te nemen in het reguliere trainingsschema van ShinBuKen. In 1988 tijdens de Internationale Jodo gasshuku in Le Brassus te Zwitserland ontving ik uit handen van Pascal Krieger, de verantwoordelijke master in Europa, mijn ‘Shoden teaching license’ en werd bevoegd leraar van de Europese Jodo federatie FEJ. Tijdens de Internationale Jodo gasshuku in Hawaï in 1994 behaalde ik mijn 4e Dan en ontving ik de traditionele graad ‘Oku Iri’ uit handen van Nishioka sensei. De volgende traditionele graden ‘Shomokuroku’ en ‘Gomokuroku’ ontving ik in 1997 respectievelijk 2004. Tijdens de Internationale Jodo gasshuku in Ohio USA ontving ik mijn ‘FEJ Chuden teaching license’. In 2011 werd ik vereerd met de toekenning van de ‘ Menkyo Kaiden , license of total transmission’.

Shintô Musô Ryû Jodo kent verschillende kata met de Jo [Japans eikenhouten stok van 128 cm] tegenover een aanvaller met Bokken [Houten zwaard, symboliseert een echt zwaard]. Totaal kennen we 64 verschillende kata, welke zijn onderverdeeld in 7 series. Elke serie is representatief voor het niveau van de beoefenaar. Binnen de school van het ‘Shintô Musô Ryû Jodo’ wordt ook nog met andere wapens gewerkt, zoals de korte stok genaamd ‘Uchida Ryu Tanjo-Jutsu’, zwaard tegen zwaard ‘Shintô Ryû Kenjutsu’, Sikkel met ketting en bal ‘Isshin Ryu Kusarigama Jutsu’, waaier en metalen wapenstok ‘Ittatsu Ryu Jutte Jutsu'.

Met de toetreding als penningmeester tot het nieuwe bestuur van Shin-Shin ontvouwt zich voor mij een nieuw hoofdstuk. Een ‘eigen’ dojo met alles erop en eraan en de uitbouw van Judovereniging tot een budovereniging, die nu diverse Oosterse disciplines aanbiedt. Een nog hechtere band en nauwere samenwerking met de andere leraren en bestuursleden. Dit zijn dingen waar ik eerder alleen van heb kunnen dromen, maar nu werkelijkheid worden. Ik zie de toekomst dan ook met alle vertrouwen tegemoet en hoop we er met zijn allen een nog leukere en completere club van zullen maken. Veel plezier gewenst en tot ziens!

Fred Quant
Penningmeester Shin-ShinBuKen

 

Jeffrey Schwerzel

Jeffrey Schwerzel Mijn naam is Jeffrey Schwerzel en als vice-penningmeester ondersteun ik Fred Quant bij het financiële reilen en zeilen van Shin-ShinBuKen.

Sinds 1998 train ik Shintô Musô Ryû Jodo onder Fred Quant en in 2010 behaalde ik mijn 3e dan, in 2012 kreeg in Oku-iri uitgereikt. Voor ik met Jodo begon heb ik ook enige jaren Karate getraind.

Waarom word ik gefascineerd door Jodo?
Shintô Musô Ryû Jodo kent geen competitie en geen bandkleuren behalve de witte en zwarte banden. Qua mentaliteit en manier van trainen komt Jodo dicht in de buurt van de manier waarop de samurai in het verleden trainden. Het trainen met wapens geeft Jodo een niveau van intensiteit die in ongewapende krijgskunsten moeilijk geëvenaard wordt. Juist dan komen waarden als respect en discipline naar de voorgrond.

Met de introductie van nieuwe disciplines als Tai-Ki-Ken, Karate-do en Jodo is Shin-Shin getransformeerd van een judoclub naar een ware budoclub. Ik hoop dat deze nieuwe samenwerking een bron van inspiratie zal blijken voor ons allen!

Jeffrey Schwerzel
Vice-Penningmeester Shin-ShinBuKen

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valide CSS!

Valide CSS!

 

Terug naar boven